Proiecte

Retreat ASO x DHARMA PROJECT

Desigur că am vrut să încercăm ceva complet nou și unic, exact așa cum ne place nouă. Drept urmare, am atras în viețile noastre niște oameni exact pe aceeași lungime de undă cu noi.

Așa a apărut primul retreat dedicat persoanelor cu SD & alte dizabilități intelectuale?
Desigur, suna nebunesc, însă trebuia încercat. Zis și făcut. Împreună cu superba echipă de la Dharma Project, am plecat în august 2023 la Wonderland Cluj, pentru a trăi experiența planificată cu atâta entuziasm & pasiune.

Activitățile noastre au făcut din acest retreat cea mai tare tabără a noastră:
 • Echitație
 • Tiroliană
 • Drumeție
 • Creație în aer liber
 • Meditație & conectare la natură
 • Antrenamente zilnice
 • Jocuri distractive
 • Meciuri de fotbal
 • Petreceri

Ba mai mult decât atât, am filmat și un vlog al retreatului, pe care îl puteți vedea aici:
Episodul 1: https://youtu.be/KoRimN7-nmo?si=3P-BKOb8I7sGV3cM
Episodul 2: https://youtu.be/XdegV4CZzmA?si=V2KBuVpDkiN5f1pd
Image
Image

Uniți prin sport

Sportul ne unește, asta ne este clar deja. Dar ce ar fi să unim și sporturile în sine? Așa s-a născut “Uniți prin sport”, un eveniment născut în anul 2022. Și a ieșit atât de frumos, încât îl vom repeta anual.

Am avut 3 sporturi:
 • Fotbal
 • Handbal
 • Baschet

Pentru fiecare sport în parte, s-au jucat meciuri cu echipe unificate formate din sportivi profesioniști & tineri cu sindrom Down și alte dizabilități intelectuale.
Desigur, toți participanții au ieșit câștigători, scopul evenimentului fiind acela de a promova abilitățile tinerilor cu dizabilități, dar și susținerea între sporitvi.

Festivalul “Trăiri și emoții românești”

Un eveniment care s-a născut din iubirea pentru tradițiile și pentru portul românesc. Festivalul reunește anual peste 300 de participanți din toată țara, cu scopul de a readuce în atenția generațiilor viitoare propriile noastre origini.

Astfel, Festivalul pune accent pe:
 • Portul tradițional din diferite regiuni
 • Poezii tradiționale
 • Cântece tradiționale
 • Dansuri specifice anumitor zone geografice
Image
Image

Monochrome – Down Syndrome Fashion

Monochrome – Down Syndrome Fashion este un proiect în care culoarea vine de la persoanele care poartă creațiile, și nu de la creații în sine. Pe o perioadă de câteva luni, tinerii din asociația noastră s-au transpus în pielea designerilor de top și au dat naștere propriilor creații vestimentare. Creațiile au fost apoi stilizate cu picturi proprii, redate prin viziunea tinerilor noștri artiști.
Finalul a fost însă partea cea mai interesantă a proiectului, pentru că tinerii au avut parte de o prezentare de modă în care și-au prezentat propriile creații pe scenă.
Prezentarea de modă a avut loc pe data de 4 Octombrie 2020, într-un eveniment unic în care designul vestimentar, pictura și emoția s-au îmbinat într-un mod superb. Totul sub egida I AM MY OWN DESIGNER.

heART COUTURE

heART COUTURE este în proiect realizat în 2019, în care, pe o perioadă de câteva luni, artiștiin noștri au pregătit o serie de picturi, iar pe post de acuarelă au folosit fructe, legume, ciocolată și pastă de dinți.
Lucrările finale au fost interpretate de 3 artisti din Asociatia Roxy&Kids Art, iar mai apoi picturile au fost transpuse pe o colecție de poncho-uri și de fote.

Totul s-a finalizat printr-o prezentare de modă la care modelele noastre și-au prezentat creațiile în fața a 400 de oameni.
Image
Image

Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down

Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down este evenimentul de suflet care se celebrează la nivel mondial pe data de 21 martie a fiecărui an. Drept pentru care, respectând tematica impusă la nivel internațional, an de an organizăm cel mai mare eveniment cultural-sportiv din România dedicat acestei zile:
 • Eveniment sportiv la care anual peste 200 de tineri cu dizabilități sunt premiați
 • Eveniment cultural în cadrul căruia abilitățile persoanelor cu sindrom Down și nu numai sunt puse în valoare prin momente artistice
Image

Sport together, active forever

Sport together, active forever este un proiect Erasmus+ pe care l-am implementat în perioada 2018-2020 alături de partenerii de la Universitatea de Educație Fizică și Sport din București, dar și alături de alți parteneri din Spania și din Letonia. Prin intermediul acestui proiect, tinerii au învățat particularitățile sportului bocce și au concurat în diverse competiții naționale și internaționale.

Gimnaști speciali, campioni municipali

Gimnaști speciali, campioni municipali este un concurs de gimnastică pe aparate care a adunat deja câteva ediții. Prin intermediul acestuia, încununăm munca și reușitele pe care copii și tinerii noștri le înregistrează în fiecare săptămână în cadrul antrenamentelor de gimnastică. Desigur, concursul se împarte pe categorii de dificultate, precum și pe specificul exercițiilor (sol, bârnă, paralele, cal cu mânere, sărituri, inele).

Swimming together

Swimming together este un alt concurs pe care îl organizăm periodic pentru a le permite tinerilor noștri care se antrenează săptămânal la înot să concureze alături de alți tineri care ating aceleași performanțe.
Rămâneți pe aproape pentru că întotdeauna apar noi proiecte și idei în ceea ce ne privește.
Image

Sustainable service in DS

Este un proiect Erasmus+ care se va desfășura în perioada 2020-2022, proiect la care participăm alături de Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora și de alți parteneri internaționali: ASINDOWN Valencia, Spania, FENACERCI Lisabona, Portugalia; HURT Zagreb, Croația; UNIVERSITATEA DIN RIJEKA, Croația; COORDINA Valencia, Spania și IED Larissa, Grecia.
Proiectul urmărește implicarea persoanelor cu sindrom Down în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă prin invățare în serviciul comunității.

Comunicate de presa:
- Lansare SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Dezvoltarea proiectului SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Workshop-uri în cadrul proiectului SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Despre proiect


©2024 Asociația Down Plus București