Proiecte

Image

Monochrome – Down Syndrome Fashion

Monochrome – Down Syndrome Fashion este un proiect în care culoarea vine de la persoanele care poartă creațiile, și nu de la creații în sine. Pe o perioadă de câteva luni, tinerii din asociația noastră s-au transpus în pielea designerilor de top și au dat naștere propriilor creații vestimentare. Creațiile au fost apoi stilizate cu picturi proprii, redate prin viziunea tinerilor noștri artiști.
Finalul a fost însă partea cea mai interesantă a proiectului, pentru că tinerii au avut parte de o prezentare de modă în care și-au prezentat propriile creații pe scenă.
Prezentarea de modă a avut loc pe data de 4 Octombrie 2020, într-un eveniment unic în care designul vestimentar, pictura și emoția s-au îmbinat într-un mod superb. Totul sub egida I AM MY OWN DESIGNER.

heART COUTURE

heART COUTURE este în proiect realizat în 2019, în care, pe o perioadă de câteva luni, artiștiin noștri au pregătit o serie de picturi, iar pe post de acuarelă au folosit fructe, legume, ciocolată și pastă de dinți.
Lucrările finale au fost interpretate de 3 artisti din Asociatia Roxy&Kids Art, iar mai apoi picturile au fost transpuse pe o colecție de poncho-uri și de fote.

Totul s-a finalizat printr-o prezentare de modă la care modelele noastre și-au prezentat creațiile în fața a 400 de oameni.
Image
Image

Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down

Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down este evenimentul de suflet care se celebrează la nivel mondial pe data de 21 martie a fiecărui an. Drept pentru care, respectând tematica impusă la nivel internațional, an de an organizăm cel mai mare eveniment cultural-sportiv din România dedicat acestei zile:
  • Eveniment sportiv la care anual peste 200 de tineri cu dizabilități sunt premiați
  • Eveniment cultural în cadrul căruia abilitățile persoanelor cu sindrom Down și nu numai sunt puse în valoare prin momente artistice
Image

Sport together, active forever

Sport together, active forever este un proiect Erasmus+ pe care l-am implementat în perioada 2018-2020 alături de partenerii de la Universitatea de Educație Fizică și Sport din București, dar și alături de alți parteneri din Spania și din Letonia. Prin intermediul acestui proiect, tinerii au învățat particularitățile sportului bocce și au concurat în diverse competiții naționale și internaționale.

Gimnaști speciali, campioni municipali

Gimnaști speciali, campioni municipali este un concurs de gimnastică pe aparate care a adunat deja câteva ediții. Prin intermediul acestuia, încununăm munca și reușitele pe care copii și tinerii noștri le înregistrează în fiecare săptămână în cadrul antrenamentelor de gimnastică. Desigur, concursul se împarte pe categorii de dificultate, precum și pe specificul exercițiilor (sol, bârnă, paralele, cal cu mânere, sărituri, inele).

Swimming together

Swimming together este un alt concurs pe care îl organizăm periodic pentru a le permite tinerilor noștri care se antrenează săptămânal la înot să concureze alături de alți tineri care ating aceleași performanțe.
Rămâneți pe aproape pentru că întotdeauna apar noi proiecte și idei în ceea ce ne privește.
Image

Sustainable service in DS

Este un proiect Erasmus+ care se va desfășura în perioada 2020-2022, proiect la care participăm alături de Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora și de alți parteneri internaționali: ASINDOWN Valencia, Spania, FENACERCI Lisabona, Portugalia; HURT Zagreb, Croația; UNIVERSITATEA DIN RIJEKA, Croația; COORDINA Valencia, Spania și IED Larissa, Grecia.
Proiectul urmărește implicarea persoanelor cu sindrom Down în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă prin invățare în serviciul comunității.

Comunicate de presa:
- Lansare SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Dezvoltarea proiectului SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Workshop-uri în cadrul proiectului SUSTAINABLE SERVICE IN DS
- Despre proiect


©2023 Asociația Down Plus București