HEALTH & SPORTS CLUB

Health & Sports este un club sportiv dedicat performanței adaptate pentru persoanele cu sindrom Down & alte dizabilități intelectuale.

Clubul a luat naștere în urma unei experiențe de peste 9 ani de zile acumulate de către Asociația Down Plus București, timp în care s-au descoperit și dezvoltat abilitățile sportive ale tinerilor cu dizabilități intelectuale, mai ales pe segmente precum: gimnastică pe aparate, înot, fotbal, ski, bocce, iar lista poate continua mult.

Pregătirea în detaliu, adaptarea exercițiilor și dezvoltarea abilităților conduc la participarea și organizarea de diverse competiții naționale și internaționale.

Gimnastică
Arta gimnasticii adaptată, însă cu exerciții la fel de complexe, de nivel I & II la: sol, bârnă, inele, cal cu mânere, paralele și sărituri.
Totul se repetă în detaliu, în cadrul antrenamentelor săptămânale de aprox 3h.

Ski
Se realizează sezonier, la nivel de începători & profesioniști, pe pârtii precum cele din Bușteni / Poiana Brașov.
Monitorii special pregătiți își adaptează explicațiile și antrenamentele, astfel încât orice începător să își depășească limitele și fricile.

Fotbal
O echipă superbă formată din 40 de sportivi se antrenează deja de ani de zile și participă anual la cantonamente pentru dezvoltarea abilităților sportive.
Iubirea pentru sport & fairplay-ul au condus la realizarea unei echipe mixte, formate atât din fete, cât și din băieți.

Înot
În serii dedicate începătorilor, nivelului intermediar, precum și segmentului de performanță, tinerii își perfecționează stilurile de înot precum: bras, craul, fluture, spate etc.

Bocce
Un sport strategic, al minții, dedicat atât tinerilor cu performanțe sportive înalte, cât și celor care nu sunt la fel de mobili.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087615060786
Instagram: https://instagram.com/health.sports.club?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Image
©2024 Asociația Down Plus București